Boczniak marynowany |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 3 Ocena: 5.00 Składniki: Na 1 kg grzybów:
- 2 szklanki wody
- 1/2 szklanki 10% octu
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru
- 10 ziaren pieprzu
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 3 liście laurowe, Grzyby umyć, obgotowywać 10 minut, odsączyć z wody
|
Opis przygotowania: Przygotować zalewę wg podanej proporcji, zagotowac ją. Do zalewy włożyć wcześniej obgotowane grzyby. Zagotować je razem z zalewą gotować jeszcze 5 minut. Gorąca zalewą z grzybami napełniać słoiczki. Zamykać i pasteryzować ok 30 minut. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 7369 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |