|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Chutney z zielonych pomidorów - inaczej |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 1Ocena: 5.00
- 1 kg zielonych pomidorów
 - 50 dag cebuli
 - 50 dag jabłek kompotowych
 - 5 dag rodzynek
 - 2 strąki papryki zielonej
 - 2 ząbki czosnku
 - 1 łyżeczka mielonego imbiru
 - szczypta utłuczonych lub zmielonych goździków
 - 25 dag brązowego cukru
 - 300 ml octu winnego - białego
 - ewentualnie 125 ml wody
 
 
 |  | Opis przygotowania: Pomidory i cebule pokroić w kostkę.
 Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne.
 Strąki papryki oczyścić i pokroić w kostkę.
 Ząbki czosnku rozgnieść.
 przygotowane składniki wrzucić do rondla, wlać ocet (i ew wodę), dodać rodzynki, imbir i goździki, wsypać cukier.
 Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, przykryć, gotować powoli przez 75 - 90 minut.
 Od czasu do czasu zamieszać, pilnować, żeby się nie przypaliło.
 Gorący sos przełożyć do gorących wyparzonych słoików, zakręcić zakrętkami przetartymi w środku alkoholem.
 Studzimy wolno, pod kocem.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  termar |  | Przepis czytano już 6287 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |