|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Dżem jagodowy - domowy |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 2 litry jagód - świeżych lub mrożonych
- 1/2 - 3/4 kg cukru
- 1/2 szklanki wody
- ( jeśli jagody mrożone wystarczy 1/4 szklanki)
|
Opis przygotowania: Podgrzać na małym ogniu jagody z wodą. gotować powoli, pod przykryciem przez około 5 minut. Zdjąć garnek z ognia. Dodać stopniowo cukier. Zagotować i pozostawić na wolnym ogniu na 5 - 10 minut.
Zdjąć garnek z ognia i usunąć pianę.
dżem przelać do czystych ciepłych słoików. Słoiki natychmiast szczelnie zakręcić.
Przechowywać w chłodnym miejscu. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 6517 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
czas gotowania Dodał/a ~stasia dnia 2009-06-22 14:35:52
trzeba tak długo "gotować "na mały ogniu az woda odparuje.wydaje mi się ,że 5-10 minut to za mało ,c=aby powstał w miare gęsty dżem.
|
|
|
|