|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Jabłka na szarlotkę |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - Jabłka antonówki
- woda
- słoje
|
Opis przygotowania: Jabłka po umyciu bardzo cienko obrać, pokroić na ćwiartki, wydrążyć gniazda nasienne. Żeby nie ciemniały wkładać do lekko zakwaszonej wody. Wlać na dno emaliowanego, nie obitego naczynia jedno centymetrową warstwę wody. Włożyć osączone jabłka i ogrzewać mieszając od czasu do czasu, aby tylko na powierzchni zmiękły, bo łatwiej je wtedy układać w słoikach. Napełnić jabłkami duże słoje np. 0,90 lub 1 litrowe, bo taka ilość wystarcza do upieczenia szarlotki. Słoje zamknąć i pasteryzować około 20 minut. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 5322 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|