|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kapusta włoska kwaszona |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 5 kg kapusty włoskiej
- 2 kg jabłek (antonówek)
- 1 kg ogórków
- 10 dag soli
- pęczek koperku
|
Opis przygotowania: Kapustę oczyścić, poszatkować razem z głąbem i wymieszać z solą. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Ogórki umyć, obrać i drobno pokroić. Koperek umyć i drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, włożyć do kamiennego garnka i mocno ubić, przycisnąć obciążonym talerzem. Po 2 tygodniach przełożyć kapustę do słoików typu twist, ubić, zakręcić i pasteryzować 20 minut. Można używać jej do przyrządzania surówek i sałatek. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 5424 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|