|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Kapusta włoska kwaszona |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
- 5 kg kapusty włoskiej
 - 2 kg jabłek (antonówek)
 - 1 kg ogórków
 - 10 dag soli
 - pęczek koperku
 
 
 |  | Opis przygotowania: Kapustę oczyścić, poszatkować razem z głąbem i wymieszać z solą. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Ogórki umyć, obrać i drobno pokroić. Koperek umyć i drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, włożyć do kamiennego garnka i mocno ubić, przycisnąć obciążonym talerzem. Po 2 tygodniach przełożyć kapustę  do słoików typu twist, ubić, zakręcić i pasteryzować 20 minut. Można używać jej do przyrządzania surówek i sałatek.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  termar |  | Przepis czytano już 6178 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |