| Kiszony kabaczek lub cukinia | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
- 2 kg kabaczka lub cukinii
 - kilka gałązek kopru z kwiatem
 - 6 - 7 ząbków czosnku
 - 5 dag soli
 - 2 litry wody
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Czosnek obrać. Koper opłukać i osączyć.
 Kabaczek/cukinie umyć, bardzo cienko lub gdy młodziutki nie obierać, przekroić wzdłuż, na pół i usunąć pestki z miękiszem.
 Twardą część warzywa pokroić w kostkę lub słupki, ułożyć w wyparzonych słoikach, dodać czosnek i koper.
 Wodę zagotować z solą. Zalać słoje gorącą solanką, zakręcić słoiki. pozostawić w ciepłym pomieszczeniu na kilka dni.
 Następnie pasteryzować 15 - 20 minut i przenieść do chłodnego pomieszczenia (piwnicy).
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  termar | 
	| Przepis czytano już 6040 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |