|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Ogórki kabaczki i cukinia w zalewie octowo-musztardowej |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 9Ocena: 3.12
- ogórki lub kabaczek, bądź cukinia w zależności od tego ile chcemy zrobić lub ile mamy kg warzyw.
 
 Zalewa na 1 litr wody:
 - 3/4 szklanki octu
 - 2 płaskie łyżki soli
 - 1 szklanka cukru
 
 Wszystkie składniki zalewy robię przynajmniej razy 3.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Wszystkie wymienione składniki zagotować i odstawić do wystudzenia.
 Do schłodzonej zalewy dodać 5 łyżek musztardy stołowej i zamieszać.
 Do każdego słoika dodać po 2 ząbki czosnku, koper, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz.
 
 I tu właśnie różności.
 Eksperymentowałam i wyszło bardzo dobrze wszystko,bo robię nie tylko korniszonki, pikle (ogórki, kabaczek i cukinia obrane ze skórki i pokrojone w słupki, a jeśli młode, z miękką skórką to bez obierania) jak i mizerię zarówno z ogórka jak i z cukinii.
 Układam dane warzywo w słoikach, zalewam wcześniej przygotowaną i chłodna zalewą. Zakręcam słoiki i pasteryzuję ok. 5 minut od zagotowania.
 Marynata jest delikatna i smaczna.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  termar |  | Przepis czytano już 17858 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |