przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Papryka w oleju - marynowana

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 3 kg papryki
- 7 szklanek wody
- 1 szklanka octu 10%
- 6,5 łyżeczki soli
- 7,5 łyżeczki cukru
- 1/2 szklanki oleju
- 3 - 4 liście laurowe
- gorczyca
- (mogą być też inne przyprawy wg uznania)

Opis przygotowania:
Paprykę dokładnie umyć, opłukać. Wyjąć gniazda nasienne, pokroić na ćwiartki.
Przygotować zalewę z podanych składników, zagotować ją, włożyć do niej paprykę i gotować 5 minut od chwili wrzenia.
Gorącą papryką napełniać słoje i zalewać wrzącą zalewą.
Słoiki odwrócić do góry dnem. Nie pasteryzować.
Słoje do tak przygotowanej marynaty powinny być bardzo szczelne, dokładnie wymyte i wyparzone.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 7216 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin