| Papryka w oleju - marynowana | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 1Ocena: 5.00
- 3 kg papryki
 - 7 szklanek wody
 - 1 szklanka octu 10%
 - 6,5 łyżeczki soli
 - 7,5 łyżeczki cukru
 - 1/2 szklanki oleju
 - 3 - 4 liście laurowe
 - gorczyca
 - (mogą być też inne przyprawy wg uznania)
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Paprykę dokładnie umyć, opłukać. Wyjąć gniazda nasienne, pokroić na ćwiartki.
 Przygotować zalewę z podanych składników, zagotować ją, włożyć do niej paprykę i gotować 5 minut od chwili wrzenia.
 Gorącą papryką napełniać słoje i zalewać wrzącą zalewą.
 Słoiki odwrócić do góry dnem. Nie pasteryzować.
 Słoje do tak przygotowanej marynaty powinny być bardzo szczelne, dokładnie wymyte i wyparzone.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  termar | 
	| Przepis czytano już 7963 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |