przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pomidory kwaszone - dojrzałe oraz zielone

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 10 kg pomidorów
- 3 dag kopru (łodyg z baldachami)
- 0,5 dag estragonu
- 1,5 g papryki ostrej (pieprzu tureckiego)
- 0,5 dag chrzanu
- 10 dag liści czarnej porzeczki
- majeranek
- cząber
- woda
- sól ( na 1 l wody 6 dag )

Opis przygotowania:
Pomidory myjemy, płuczemy, układamy w słojach, na dno naczynia dodajemy przyprawy według upodobania, zalewamy solanką ( ja jeśli robię te pomidory na całą zimę dodaję odrobinę cukru do solanki)
Dalej postępujemy jak przy kwaszeniu ogórków.
Pomidory zielone przygotowujemy tak jak dojrzałe, ale solankę robimy mocniejszą nie 6 dag, a 7 dag soli.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 5311 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin