|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sok galaretujący do dżemów z owoców nie galaretujących |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - jabłka
|
Opis przygotowania: Owoce myjemy, kroimy na kawałki i ogrzewamy lub gotujemy bez dodatku wody, lub z maleńkim jej dodatkiem ( do jabłek twardych, niedojrzałych dodajemy na 1kg jabłek 0,3 - 0,5 l wody). Owoce powinny być miękkie, ugotowane lecz nie rozgotowane, Jak owoce są już odpowiednio miękkie zawartość wylewamy na rzadkie płótno i na gorąco odcedzamy sok. po przestudzeniu pozostałą na płótnie miazgę lekko ( silne wyciskanie powoduje zmętnienie soku) wyciskamy. Otrzymany sok, jeśli od razu nie dodajemy do dżemu niezwłocznie pasteryzujemy, zanim ostygnie.
pozostałą miazgę możemy przerobić na przecier jabłkowy. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 5179 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|