przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Dorsz w warzywach

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 4 filety z dorsza - po ok 15 dag każdy
- 10 dag boczku
- 2 cebule
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- olej
- 1 łyżka mąki
- 3/4 szklanki bulionu
- 10 dag pieczarek
- 1 jajko
- sól
- pieprz
- 2 łyżki soku z cytryny

Opis przygotowania:
Boczek pokroić w kostkę. Cebule obrać, jedną posiekać, posypać słodką papryka i odłożyć, a drugą pokroić w talarki. Papryki oczyścić, pociąć w paski. Pieczarki opłukać, pokroić w plasterki. Boczek zrumienić na 1 łyżce oleju. Dodać cebule oprószoną papryką, wymieszać, chwilę smażyć.Oprószyć mąką, podlać bulionem, wymieszać. Ryby opłukać, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w rozmąconym jajku. Włożyć na rozgrzany olej, usmażyć na złoto z każdej strony. Talarki cebuli, paprykę i pieczarki udusić na tłuszczu ze smażenia ryb. Wymieszać z cebulą z boczkiem. Podawać z rybą.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 7387 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin