|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Dorsz w warzywach |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 4 filety z dorsza - po ok 15 dag każdy
- 10 dag boczku
- 2 cebule
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- olej
- 1 łyżka mąki
- 3/4 szklanki bulionu
- 10 dag pieczarek
- 1 jajko
- sól
- pieprz
- 2 łyżki soku z cytryny
|
Opis przygotowania: Boczek pokroić w kostkę. Cebule obrać, jedną posiekać, posypać słodką papryka i odłożyć, a drugą pokroić w talarki. Papryki oczyścić, pociąć w paski. Pieczarki opłukać, pokroić w plasterki. Boczek zrumienić na 1 łyżce oleju. Dodać cebule oprószoną papryką, wymieszać, chwilę smażyć.Oprószyć mąką, podlać bulionem, wymieszać. Ryby opłukać, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w rozmąconym jajku. Włożyć na rozgrzany olej, usmażyć na złoto z każdej strony. Talarki cebuli, paprykę i pieczarki udusić na tłuszczu ze smażenia ryb. Wymieszać z cebulą z boczkiem. Podawać z rybą. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 7707 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|