|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Lodowy letni deser |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 1 opakowanie (30 dag) mrożonego ciasta francuskiego
- 30 dag owoców jagodowych ( truskawki, maliny, jeżyny, poziomki, jagody)
- 6 kulek lodów śmietankowych
|
Opis przygotowania: Ciasto rozmrozić w temp pokojowej albo zostawiając na noc na dolnej półce lodówki lub górnej półce w chłodziarko-zamrażarce.
Lekko rozwałkować, wyciąć szklanką 12 kółek.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec na złoty kolor w temp. około 2200 C, wyjąć, ostudzić.
Na połowie upieczonych kółek ułożyć ostrożnie owoce i kulkę lodów śmietankowych, przykryć drugim kółkiem.
Deser jest pyszny, gdy owoce będą różne. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 4881 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 2) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
Do: piec Dodał/a termar dnia 2009-04-23 20:59:26
Witam... moja kuchenka ma trochę więcej...bo mogę piec w niej w 250 stopniach C.
Ale nic to..wracam do tematu...
Chodzi o to, że małe "zero" mające oznaczać stopnie po zapisaniu zrobiło się dużym zerem.
I ktoś życzliwy zrozumiałby, że 2200 C.. to nieprawidłowy zapis, że powinno się to odczytać jako 220 stopni C.
Pozdrawiam.
| piec Dodał/a ~havai dnia 2009-04-23 17:32:36
Jedno pytanie "piec na złoty kolor w temp. około 2200 C, wyjąć, ostudzić." to trzeba piec w hutniczym piecu bo moja kuchenka ma ledwo 220 C
|
|
|
|