|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Schabowa rolada |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - 1 kg schabu
- 30 dag mięsa mielonego wieprzowego lub drobiowego
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
- owocowe i warzywne marynaty
- suszone zioła
- tłuszcz do posmarowania blachy,liście sałaty
|
Opis przygotowania: Schab opłukać, dokładnie osuszyć, rozciąć ostrym nożem formując prostokątny płat, natrzeć solą i pieprzem, odstawić przynajmniej na 30 minut w chłodne miejsce.
mielone mięso przyprawić solą, pieprzem i suszonymi ziołami
( majeranek, bazylia, oregano lub przyprawą do mielonego mięsa).
Płat mięsa rozłożyć, posmarować warstwą nadzienia, zwinąć w roladę.
Blachę lub żaroodporne naczynie natłuścić, ułożyć roladę, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, piec około 1 godziny, polewając wytwarzającym się sosem.
Upieczoną roladę wyjąć, pokroić na plastry, ułożyć na liściach sałaty, podawać z owocowymi i warzywnymi marynatami. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 4971 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|