przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Schabowa rolada

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
- 1 kg schabu
- 30 dag mięsa mielonego wieprzowego lub drobiowego
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
- owocowe i warzywne marynaty
- suszone zioła
- tłuszcz do posmarowania blachy,liście sałaty

Opis przygotowania:
Schab opłukać, dokładnie osuszyć, rozciąć ostrym nożem formując prostokątny płat, natrzeć solą i pieprzem, odstawić przynajmniej na 30 minut w chłodne miejsce.
mielone mięso przyprawić solą, pieprzem i suszonymi ziołami
( majeranek, bazylia, oregano lub przyprawą do mielonego mięsa).
Płat mięsa rozłożyć, posmarować warstwą nadzienia, zwinąć w roladę.
Blachę lub żaroodporne naczynie natłuścić, ułożyć roladę, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, piec około 1 godziny, polewając wytwarzającym się sosem.
Upieczoną roladę wyjąć, pokroić na plastry, ułożyć na liściach sałaty, podawać z owocowymi i warzywnymi marynatami.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4971 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin