|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Sosy - koperkowy- szczypiorkowy lub pietruszkowy |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 0Ocena: 0.00
- 4 łyżki drobno posiekanej zielonej pietruszki lub koperku albo szczypiorku
 - 1 łyżka masła
 - 1 łyżka mąki
 - 1 szklanka wywaru z warzyw lub rosołu (może być instant lub z kostki)
 - 1/2 szklanki  śmietany lub skondensowanego mleka
 - sól
 - ewentualnie odrobina soku z cytryny
 
 
 |  | Opis przygotowania: Masło rozetrzeć na masę, wymieszać z przesianą mąką, rozprowadzić gorącym wywarem. Mieszać należy szybko, energicznymi ruchami uważając, aby nie powstały grudki, następnie wlać do pozostałego wrzącego wywaru, zagotować. Odstawić, dodać śmietanę lub mleko i posiekane zielone dodatki, w zależności od tego jaki  chcemy mieć sos. przyprawić do smaku solą.
 Sos  przeznaczony do potrawki z kury (czyli pietruszkowy lub koperkowy) możemy zakwasić dodatkiem soku z cytryny.
 Możemy dodawać je również (wszystkie trzy do mięs gotowanych, ryb gotowanych,  jaj i kasz.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  termar |  | Przepis czytano już 5224 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |