| Sos chrzanowy na majonezie | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 0Ocena: 0.00
- 1/2 szklanki gęstego majonezu
 - mały korzonek chrzanu
 - żółtko z jaja ugotowanego na twardo
 - 1 łyżeczka soku z cytryny
 - sól
 - pieprz
 - szczypta cukru
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Obrany chrzan zetrzeć na drobnej tarce, przelać wrzątkiem, przestudzić i skropić sokiem z cytryny.
 Majonez wymieszać z przetartym przez sitko żółtkiem, solą, pieprzem i cukrem, połączyć z chrzanem. Dokładnie wymieszać.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  termar | 
	| Przepis czytano już 5644 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |