|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sos - Ćwikła z chrzanem |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 kg buraków ćwikłowych
- mały korzeń chrzanu
- 1 łyżka nasion kminku
- kieliszek czerwonego wytrawnego wina
- 1/2 szklanki octu winnego
- 1 łyżka cukru
- sól
|
Opis przygotowania: Umyte i podgotowane buraki upiec w piekarniku, przestudzić, obrać ze skórki, pokroić w plasterki.
Utarty chrzan oraz nasiona kminku sparzyć. Układać w słoju na przemian plasterki buraków i chrzan, posypując kminkiem, solą i cukrem.
Zalać octem wymieszanym z winem, przykryć, zostawić na 2 - 3 dni w chłodnym miejscu. Podawać do wędlin i mięs na zimno. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 7502 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|