|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Sos - Ćwikła z chrzanem |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 0Ocena: 0.00
- 1 kg buraków ćwikłowych
 - mały korzeń chrzanu
 - 1 łyżka nasion kminku
 - kieliszek czerwonego wytrawnego wina
 - 1/2 szklanki octu winnego
 - 1 łyżka cukru
 - sól
 
 
 |  | Opis przygotowania: Umyte i podgotowane buraki upiec w piekarniku, przestudzić, obrać ze skórki, pokroić w plasterki.
 Utarty chrzan oraz nasiona kminku sparzyć. Układać w słoju na przemian plasterki buraków i chrzan, posypując kminkiem, solą i cukrem.
 Zalać octem wymieszanym z winem, przykryć, zostawić na 2 - 3 dni w chłodnym miejscu. Podawać do wędlin i mięs na zimno.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  termar |  | Przepis czytano już 8201 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |