Krem a la tiramisu |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 20 dag malin
- 8 dag + 4 dag biszkoptów
- 15 dag serka mascarpone
- 50 ml schłodzonej kawy
- 10 dag twarogu
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki cukru
|
Opis przygotowania: Pokroić 4 dag biszkoptów i wymieszać z malinami, a drugie 4 dag pokruszyć.
Utrzeć 2 rodzaje twarogu z cukrem, kawą i sokiem z cytryny, dodać pokruszone biszkopty.
W kokilkach układać warstwami całe (4 dag) biszkopty i krem.
Dekorować owocami z kompotu lub syropu. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 4764 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |