przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pomarańcze nadziewane

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Pomarańcze nadziewane
łatwe
Składniki Przepis
* 8 pomarańcz,
* 75 dag mielonej wieprzowiny,
* garstka orzeszków ziemnych,
* 2 łyżeczki pasty krewetkowej ( z puszki0,
* 3 - 4 żabki czosnku,
* 1/2 łyżeczki kolendry,
* 1 suszony strączek chili,
* 2 łyżki oleju,
* sól,
* 8 listków sałaty.

Opis przygotowania:
czosnek obieramy i miażdżymy,, podsmażamy na gorącym oleju (2 minuty), dodajemy wieprzowinę, utłuczone orzeszki, zmieloną kolendrę, utarty w moździerzu strączek chili, pastę krewetkową,sól i smażymy na malutkim ogniu przez 15 minut.
Opłukane pomarańcze przecinamy na pół, ostrym nożem, podważamy miąższ przy skórce, wyjmujemy i wyłuskujemy pestki.
masę mięsną łączymy z rozdrobnionym miąższem pomarańczy, po czym tym nadzieniem faszerujemy owocowe miseczki.
układamy je na blachę, nadzieniem do góry i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
zapiekamy ok 10 minut.
na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty układamy połówki pomarańcz.
Podajemy z pieczonym ryżem.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 6241 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin