|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Ostry sos a la winegret |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 1Ocena: 4.00
- 2 żółtka
 - 1/2 szklanki oliwy lub oleju słonecznikowego
 - 1/2 cytryny
 - 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
 - 1 łyżka musztardy
 - 3- 4 korniszonki
 - sól
 - 1/2 łyżeczki cukru
 
 
 |  | Opis przygotowania: Utrzeć w misce żółtka, dodając po kropli oliwę. Do dobrze utartej masy dodać sok z cytryny, sól, cukier i stale mieszając, rozprowadzać czerwonym winem.
 Następnie dołożyć musztardę, drobniutko pokrojone korniszonki, wymieszać i wstawić na 60 minut do lodówki.
 Podawać do zimnych mięs i jaj na twardo.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  termar |  | Przepis czytano już 5704 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |