przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ostry sos a la winegret

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 4.00
Składniki:
- 2 żółtka
- 1/2 szklanki oliwy lub oleju słonecznikowego
- 1/2 cytryny
- 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
- 1 łyżka musztardy
- 3- 4 korniszonki
- sól
- 1/2 łyżeczki cukru

Opis przygotowania:
Utrzeć w misce żółtka, dodając po kropli oliwę. Do dobrze utartej masy dodać sok z cytryny, sól, cukier i stale mieszając, rozprowadzać czerwonym winem.
Następnie dołożyć musztardę, drobniutko pokrojone korniszonki, wymieszać i wstawić na 60 minut do lodówki.
Podawać do zimnych mięs i jaj na twardo.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4961 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin