|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ostry sos a la winegret |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 4.00 Składniki: - 2 żółtka
- 1/2 szklanki oliwy lub oleju słonecznikowego
- 1/2 cytryny
- 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
- 1 łyżka musztardy
- 3- 4 korniszonki
- sól
- 1/2 łyżeczki cukru
|
Opis przygotowania: Utrzeć w misce żółtka, dodając po kropli oliwę. Do dobrze utartej masy dodać sok z cytryny, sól, cukier i stale mieszając, rozprowadzać czerwonym winem.
Następnie dołożyć musztardę, drobniutko pokrojone korniszonki, wymieszać i wstawić na 60 minut do lodówki.
Podawać do zimnych mięs i jaj na twardo. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 4961 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|