Grillowane ziemniaki w boczku |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 20 ziemniaków
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 pęczek bazylii
- 1 pęczek tymianku
- 1 cebula
- 500 g twarogu
- 2 łyżki oliwy
- 500 ml wody mineralnej
- sól
- biały pieprz
- 2 pęczki majeranku
- 200 g boczku w plasterkach
|
Opis przygotowania: Ziemniaki ugotować w mundurkach. Bazylię, szczypiorek, tymianek i natkę posiekać. Cebulę pokroić w kostkę. Twaróg utrzeć z wodą mineralną i oliwa. Dodać zieleninę oraz cebule. Przyprawić. Ziemniaki obrać, każdy zawinąć w plaster boczku z listkami majeranku.
Grillować 8 - 10 minut na ruszcie wyłożonym folią aluminiową.
Podawać z twarożkiem. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 5246 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |