przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Surówka z pomarańczy i rzeżuchy

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 6 pomarańczy
- 2 garście rzeżuchy (bez łodyżek)
- 10 dag orzechów włoskich

sos:
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka sherry
- szczypta gorczycy
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Pomarańcze obieramy i kroimy na talarki (wyciekający podczas krojenia sok zachowujemy ( do sosu), rzeżuchę po opłukaniu osuszamy.
Łączymy plastry pomarańczy i listki rzeżuchy.
Przyrządzamy sos: sok z pomarańczy łączymy z oliwą, sherry, dodajemy gorczycę (zmieloną), sól, pieprz - i polewamy nim sałatkę, którą na wierzchu posypujemy siekanymi orzechami.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4278 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin