|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sos z grzybów suszonych |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 3 dag suszonych grzybów
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka tłuszczu
- 1/2 szklanki śmietany
- sól
- pieprz
- 3 łyżki posiekanej zielonej natki pietruszki
|
Opis przygotowania: Grzyby suszone umyć, namoczyć i pozostawić do nasiąknięcia. Ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyły. Ugotowane grzyby pokroić drobno w kosteczkę.
masło rozpuścić (nie podsmażać), wymieszać z przesianą mąką, rozprowadzić ostudzonym wywarem z grzybów, wlać do pozostałego wrzącego wywaru, mieszając zagotować. Dodać pokrojone grzyby,. Odstawić, dodać śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodać drobno posiekaną natkę.
Podawać jako dodatek do potraw mięsnych, rybnych, jaj, mącznych i z kasz. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 5340 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|