przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sos z grzybów świeżych

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 30 dag świeżych grzybów mogą być również pieczarki
- 2 łyżki oliwy
- 1/2 łyżki masła
- 1 łyża mąki,2 cebule
- 1/2 szklanki śmietany
- 1/2 szklanki mleka
- sól
- pieprz
- posiekana zielona pietruszka

Opis przygotowania:
Grzyby oczyścić (z maślaków ściągnąć skórkę z kapelusza),umyć, osuszyć i drobno pokroić (malutkie pozostawiamy w całości, średnie kroimy na połówki lub ćwiartki)
Do przyrządzania sosu z grzybów wykorzystujemy cebule, którą trzeba obrać, opłukać, drobno posiekać i lekko podrumienić na oliwie.
Do podrumienionej cebuli dodajemy grzyby. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu około 30 minut, solimy, oprószamy przesianą mąką, dodajemy mleko, mieszamy, zagotowujemy i dodajemy śmietanę. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Mieszamy z natką pietruszki - posiekaną.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 7795 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin