|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Wołowina z imbirem |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 kg wołowiny pieczeniowej
- 4 łyżki oleju
- 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
- 2 łyżki sosu sojowego
- kawałek korzenia (10 - 12 cm) świeżego imbiru
- 8 szalotek
- 3 - 4 łyżki pokrojonego szczypiorku
- 2 łyżki maki kukurydzianej
- 1 łyżeczka cukru
- szczypta soli
|
Opis przygotowania: Umytą wołowinę kroimy w drobne paski, szalotki siekamy, imbir cieniutko kroimy.
W rondlu rozgrzewamy olej, podsmażamy mięso, wsypujemy imbir i jeszcze smażymy około 5 minut.
Dodajemy wino, cukier i sos sojowy, szczyptę soli, mieszamy.
Przykrywamy rondel i dusimy jeszcze 15 minut. Dorzucamy szalotki, szczypiorek, dodajemy mąkę rozmąconą z 1 łyżką wody i dusimy jeszcze 5 minut.
Podajemy z ryżem. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 3969 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|