przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Wołowina z imbirem

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 kg wołowiny pieczeniowej
- 4 łyżki oleju
- 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
- 2 łyżki sosu sojowego
- kawałek korzenia (10 - 12 cm) świeżego imbiru
- 8 szalotek
- 3 - 4 łyżki pokrojonego szczypiorku
- 2 łyżki maki kukurydzianej
- 1 łyżeczka cukru
- szczypta soli

Opis przygotowania:
Umytą wołowinę kroimy w drobne paski, szalotki siekamy, imbir cieniutko kroimy.
W rondlu rozgrzewamy olej, podsmażamy mięso, wsypujemy imbir i jeszcze smażymy około 5 minut.
Dodajemy wino, cukier i sos sojowy, szczyptę soli, mieszamy.
Przykrywamy rondel i dusimy jeszcze 15 minut. Dorzucamy szalotki, szczypiorek, dodajemy mąkę rozmąconą z 1 łyżką wody i dusimy jeszcze 5 minut.
Podajemy z ryżem.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 3969 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin