|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Zupa ze świeżych ogórków na kurczaku |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1/4 kurczaka
- włoszczyzna
- 50 dag świeżych ogórków
- niewielka główka sałaty
- 5 dag liści szczawiu
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka masła roślinnego
- 1 żółtko
- 4 łyżki śmietany
- szczypta cukru
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Ugotować wywar z kurczaka i włoszczyzny.
Ogórki wydrążyć (jeśli mają grube pestki), przepołowić, pokroić w cieniutkie plasterki i udusić na maśle.Kiedy zmiękną, dodać opłukany i posiekany szczaw, liście sałaty oraz szczyptę cukru i dusić w odkrytym naczyniu jeszcze kilka minut. Wymieszać z mąką, odparować i zasmażyć, rozprowadzić chłodnym wywarem, kilka minut gotować, wrzucić drobno pokrojone mięso kurczaka, wymieszać ze śmietaną, zdjąć z ognia, zaciągnąć żółtkiem, doprawić solą i pieprzem. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 4104 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|