przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa ze świeżych ogórków na kurczaku

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1/4 kurczaka
- włoszczyzna
- 50 dag świeżych ogórków
- niewielka główka sałaty
- 5 dag liści szczawiu
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka masła roślinnego
- 1 żółtko
- 4 łyżki śmietany
- szczypta cukru
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Ugotować wywar z kurczaka i włoszczyzny.
Ogórki wydrążyć (jeśli mają grube pestki), przepołowić, pokroić w cieniutkie plasterki i udusić na maśle.Kiedy zmiękną, dodać opłukany i posiekany szczaw, liście sałaty oraz szczyptę cukru i dusić w odkrytym naczyniu jeszcze kilka minut. Wymieszać z mąką, odparować i zasmażyć, rozprowadzić chłodnym wywarem, kilka minut gotować, wrzucić drobno pokrojone mięso kurczaka, wymieszać ze śmietaną, zdjąć z ognia, zaciągnąć żółtkiem, doprawić solą i pieprzem.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4104 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin