| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Kurczęta klasycznie |  
	 |  
		Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: - 2 młode, ale niezbyt małe kurczęta 
- 2 łyżki masła lub oliwy 
- sól 
- kilka dużych ząbków czosnku 
- zioła 
- lub przyprawa przyprawa do drobiu 
- 2 łyżeczki miodu
 
  |  
	Opis przygotowania: Sprawione kurczęta oczyścić, umyć, osączyć, posolić w środku i po wierzchu,  natrzeć miodem i ziołami lub przyprawą do drobiu w środku i po  wierzchu, odstawić do lodówki na 2 - 3 godziny, aby mięso przeszło przyprawami. 
Następnie włożyć do środka kurczaka czosnek w ząbkach. 
Wstawić kurczaka do brytfanny lub żaroodpornego naczynia, polać roztopionym masłem lub oliwą, podlać 4 - 5 łyżkami wody i piec 40 - 50 minut  w piekarniku, w temperaturze 200 stopni C. 
Podczas pieczenia kilkakrotnie polewać wytworzonym sosem. 
Po upieczeniu podzielić kurczaki na porcje i podawać z ryżem na sypko, jarzynami lub z frytkami i sezonową surówką. |  
	 |  
		 |  
	| Przepis został dodany przez:  termar |  	| Przepis czytano już 4598 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
Twoje zdjęcie tej potrawy  
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
  
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |