przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Gołąbki z nadzieniem z ziemniaków

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 główka kapusty
- 50 dag ziemniaków
- 1 jajko
- 3 cebule
- 2 łyżki tłuszczu
- 1 szklanka wywaru z warzyw
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Przygotować kapustę, ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, osączyć na sicie.
Przesmażyć na tłuszczu cebule, połączyć z ziemniakami, dodać jajko, sól, pieprz i dokładnie wymieszać.
Farszem napełnić liście i zawinąć.
Ułożone w rondlu gołąbki podlać wywarem, dusić 60 minut.
Podawać z ziemniakami, polane sosem cebulowym.(przepis na sos w moich przepisach)
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 5067 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin