|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Gołąbki z nadzieniem z ziemniaków |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 główka kapusty
- 50 dag ziemniaków
- 1 jajko
- 3 cebule
- 2 łyżki tłuszczu
- 1 szklanka wywaru z warzyw
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Przygotować kapustę, ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, osączyć na sicie.
Przesmażyć na tłuszczu cebule, połączyć z ziemniakami, dodać jajko, sól, pieprz i dokładnie wymieszać.
Farszem napełnić liście i zawinąć.
Ułożone w rondlu gołąbki podlać wywarem, dusić 60 minut.
Podawać z ziemniakami, polane sosem cebulowym.(przepis na sos w moich przepisach) |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 5067 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|