przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kurczak Karaibski - Calypso

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 8 udek kurczaka
- 4 łyżki oliwy
- 3/4 litra rosołu
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 - 2 strączki chili
- 3 kolorowe papryki
- 20 dag ryżu
- sól
- szafran
- 2 łyżki soku z limetek
- 2 łyżki soku z pomarańczy
- 2 - 3 łyżki rumu
- 1 łyżeczka wódki żołądkowej gorzkiej

Opis przygotowania:
Udka smażyć 10 minut - na 2 łyżkach oliwy, zdjąć z patelni. Posiekać chili, cebule i czosnek.
papryki pokroić na kawałki. Do tłuszczu ze smażenia wlać resztę oliwy, podsmażyć przygotowane składniki. Wsypać ryż, osolić, dodać wódkę, sok z cytrusów i 0,1 g (ja kupuje takie małe opakowania) szafranu,
Wlać rosół, wymieszać. na ryżu ułożyć usmażone udka. Dusić jeszcze około 20 minut.
przyprawić do smaku solą, polać rumem.
Udekorować plasterkami pomarańczy i limetek, oraz strączkami chili.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4841 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin