| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Kurczak Karaibski - Calypso |  
	 |  
		Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: - 8 udek kurczaka 
- 4 łyżki oliwy 
- 3/4 litra rosołu 
- 1 cebula 
- 3 ząbki czosnku 
- 1 - 2 strączki chili 
- 3 kolorowe papryki 
- 20 dag ryżu 
- sól 
- szafran 
- 2 łyżki soku z limetek 
- 2 łyżki soku z pomarańczy 
- 2 - 3 łyżki rumu 
- 1 łyżeczka wódki żołądkowej gorzkiej
 
  |  
	Opis przygotowania: Udka smażyć 10 minut - na 2 łyżkach oliwy, zdjąć z patelni. Posiekać chili, cebule i czosnek. 
papryki pokroić na kawałki. Do tłuszczu ze smażenia wlać resztę oliwy, podsmażyć przygotowane składniki. Wsypać ryż, osolić, dodać wódkę, sok z cytrusów i  0,1 g (ja kupuje takie małe opakowania) szafranu, 
Wlać rosół, wymieszać. na ryżu ułożyć usmażone udka. Dusić jeszcze około 20 minut. 
przyprawić do smaku solą, polać rumem. 
Udekorować plasterkami pomarańczy i limetek, oraz strączkami chili. |  
	 |  
		 |  
	| Przepis został dodany przez:  termar |  	| Przepis czytano już 5405 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
Twoje zdjęcie tej potrawy  
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
  
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |