|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kurczak Karaibski - Calypso |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 8 udek kurczaka
- 4 łyżki oliwy
- 3/4 litra rosołu
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 - 2 strączki chili
- 3 kolorowe papryki
- 20 dag ryżu
- sól
- szafran
- 2 łyżki soku z limetek
- 2 łyżki soku z pomarańczy
- 2 - 3 łyżki rumu
- 1 łyżeczka wódki żołądkowej gorzkiej
|
Opis przygotowania: Udka smażyć 10 minut - na 2 łyżkach oliwy, zdjąć z patelni. Posiekać chili, cebule i czosnek.
papryki pokroić na kawałki. Do tłuszczu ze smażenia wlać resztę oliwy, podsmażyć przygotowane składniki. Wsypać ryż, osolić, dodać wódkę, sok z cytrusów i 0,1 g (ja kupuje takie małe opakowania) szafranu,
Wlać rosół, wymieszać. na ryżu ułożyć usmażone udka. Dusić jeszcze około 20 minut.
przyprawić do smaku solą, polać rumem.
Udekorować plasterkami pomarańczy i limetek, oraz strączkami chili. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 4841 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|