| Lecznicza nalewka z czarnego bzu II | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 14Ocena: 3.58
- 1 kg dojrzałych owoców czarnego bzu
 - 1 l spirytusu
 
 Syrop cukrowy:
 - 0,5 l wody
 - 0,25 kg cukru
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Owoce bzu szybko opłukać na sicie, włożyć do gąsiora i zalać  spirytusem. Trzymać w szczelnie zamkniętym gąsiorze w ciepłym miejscu  przez miesiąc.
 Po tym czasie zlać i przefiltrować przez bibułę filtracyjną. Dolać do przygotowanego wcześniej syropu z wody i cukru. Zamknąć gąsior, a nalewkę odstawić na 7 dni. Po tygodniu przefiltrować i rozlać do butelek. Szczelnie zamknąć i postawić na 6 miesięcy w ciemnym i średnio chłodnym miejscu.
 Działanie: Służy jako środek oczyszczający organizm.
 działa napotnie, moczopędnie, czyści krew, uśmierza gorączkę.
 pomaga w przewlekłych zaparciach. pozwala pozbyć się toksyn.
 Pić 2 razy dziennie 1 łyżkę stołową między posiłkami.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Działanie: Służy jako środek oczyszczający organizm.
działa napotnie, moczopędnie, czyści krew, uśmierza gorączkę.
pomaga w przewlekłych zaparciach. pozwala pozbyć się toksyn.
Pić 2 razy dziennie 1 łyżkę stołową między posiłkami.
 | 
		|  | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  termar | 
	| Przepis czytano już 20146 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 2) |