Lecznicza nalewka z czarnego bzu II |
|
Poziom: łatwy Głosów: 14 Ocena: 3.58 Składniki: - 1 kg dojrzałych owoców czarnego bzu
- 1 l spirytusu
Syrop cukrowy:
- 0,5 l wody
- 0,25 kg cukru
|
Opis przygotowania: Owoce bzu szybko opłukać na sicie, włożyć do gąsiora i zalać spirytusem. Trzymać w szczelnie zamkniętym gąsiorze w ciepłym miejscu przez miesiąc.
Po tym czasie zlać i przefiltrować przez bibułę filtracyjną. Dolać do przygotowanego wcześniej syropu z wody i cukru. Zamknąć gąsior, a nalewkę odstawić na 7 dni. Po tygodniu przefiltrować i rozlać do butelek. Szczelnie zamknąć i postawić na 6 miesięcy w ciemnym i średnio chłodnym miejscu.
Działanie: Służy jako środek oczyszczający organizm.
działa napotnie, moczopędnie, czyści krew, uśmierza gorączkę.
pomaga w przewlekłych zaparciach. pozwala pozbyć się toksyn.
Pić 2 razy dziennie 1 łyżkę stołową między posiłkami. |
|
Opis / Uwagi: Działanie: Służy jako środek oczyszczający organizm.
działa napotnie, moczopędnie, czyści krew, uśmierza gorączkę.
pomaga w przewlekłych zaparciach. pozwala pozbyć się toksyn.
Pić 2 razy dziennie 1 łyżkę stołową między posiłkami. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 19431 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 2) |