|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sałatka makaronowa z kurczakiem wg T M |
|
Poziom: łatwy Czas: 60 min. Porcji: 4 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 25 dag makaronu (np świderki, kokardki, kolanka)
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka keczupu
- pieprz
- cukier
- sól
- papryka mielona
- 15 dag mrożonego groszku
- 1 pęczek natki pietruszki
- 4 udka kurczaka
- 1 puszka kukurydzy
- 1 słoiczek pieczarek marynowanych
- 1 papryka
- 1 cebula
- 25 dag twarożku
- 10 dag majonezu
- 8 dag kwaśnej śmietany
- 2 łyżki octu z białego wina
|
Opis przygotowania: Makaron ugotować al dente. przelać zimną wodą, osączyć.
Keczup utrzeć z miodem, łyżeczką pieprzu, solą i szczyptą papryki.
Posmarować porcje kurczaka mieszanka, umieścić na blasze wyłożonej pergaminem. Piec 45 minut w temp 200 stopni C.
Groszek rozmrozić. Odcedzić pieczarki i kukurydzę. Oczyścić paprykę, pokroić w kostkę.
Cebulę obrać, posiekać. Twarożek rozetrzeć z majonezem i kwaśną śmietaną, dodać posiekaną drobno cebulę. Doprawić solą, pieprzem, cukrem oraz octem.
makaron, groszek, kukurydzę, pokrojoną w kostkę paprykę i grzyby połączyć z sosem, posypać posiekaną natką.
Upieczone udka rozłożyć na 4 talerze, obok każdego udka położyć 1/4 części sałatki połączonej z sosem. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 6020 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|