przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka makaronowa z kurczakiem wg T M

Poziom: łatwy
Czas: 60 min.
Porcji: 4
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 25 dag makaronu (np świderki, kokardki, kolanka)
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka keczupu
- pieprz
- cukier
- sól
- papryka mielona
- 15 dag mrożonego groszku
- 1 pęczek natki pietruszki
- 4 udka kurczaka
- 1 puszka kukurydzy
- 1 słoiczek pieczarek marynowanych
- 1 papryka
- 1 cebula
- 25 dag twarożku
- 10 dag majonezu
- 8 dag kwaśnej śmietany
- 2 łyżki octu z białego wina

Opis przygotowania:
Makaron ugotować al dente. przelać zimną wodą, osączyć.
Keczup utrzeć z miodem, łyżeczką pieprzu, solą i szczyptą papryki.
Posmarować porcje kurczaka mieszanka, umieścić na blasze wyłożonej pergaminem. Piec 45 minut w temp 200 stopni C.
Groszek rozmrozić. Odcedzić pieczarki i kukurydzę. Oczyścić paprykę, pokroić w kostkę.
Cebulę obrać, posiekać. Twarożek rozetrzeć z majonezem i kwaśną śmietaną, dodać posiekaną drobno cebulę. Doprawić solą, pieprzem, cukrem oraz octem.
makaron, groszek, kukurydzę, pokrojoną w kostkę paprykę i grzyby połączyć z sosem, posypać posiekaną natką.
Upieczone udka rozłożyć na 4 talerze, obok każdego udka położyć 1/4 części sałatki połączonej z sosem.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 6020 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin