Sałatka paprykowa z czarnymi oliwkami |
|
Poziom: łatwy Czas: 15 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 40 dag kolorowej papryki (czerwona, żółta, zielona)
- 25 dag cebuli
- 1 awokado
- 5 dag czarnych oliwek
- sok z cytryny
- 12 dag chipsów kukurydzianych
- 4 gałązki natki pietruszki
|
Opis przygotowania: Połowę papryki pokroić w krążki, resztę w kostkę.
Posiekać cebulę.
Miąższ awokado pokroić w kostkę skropić sokiem z cytryny. Kostki papryki połączyć z awokado, plasterkami oliwek, cebulą i listkami natki, ułożyć z resztą papryki o chipsami na talerzu.
podawać z jogurtem i sosem pomidorowym. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 4619 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |