przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka fasolowa z kotlecikami

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka czerwonej fasolki
- pieprz
- 35 dag kapusty pekińskiej
- 7 łyżek oliwy
- 5 łyżek octu z białego wina
- 30 dag mielonego mięsa
- 2 cebule
- 1/2 pęczka natki
- 1 jajko
- 3 łyżki oleju
- sól
- 3 dag czerstwej bułki

Opis przygotowania:
Mięso zagnieść z 1 posiekaną cebulą, posiekaną natką, jajkiem, namoczoną i odciśniętą bułką, solą i pieprzem.
Uformować małe kotleciki, usmażyć na oleju.
Wymieszać osączoną fasolkę i kukurydzę, poszatkowaną drobno kapustę, pokrojoną w kostkę paprykę oraz podzieloną na cząstki pozostałą cebulę.
Polać warzywa sosem z octu winnego roztartego z solą, pieprzem i oliwa.
Podawać sałatkę z kotlecikami
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4643 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin