przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Indycza rolada albo rolada indycza

Poziom: łatwy
Porcji: 8
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 80 dag piersi z indyka
- 25 dag botwinki lub pora
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- 3 łyżki tartej bułki
- 3 łyżki oleju
- 2 szklanki rosołu

Opis przygotowania:
( w zależności od sezonu) Botwinkę sparzyć wrzątkiem, opłukać zimną wodą, osuszyć.
Pory przeciąć wzdłuż na połowę, zblanszować, osączyć.
Mięso umyć, osuszyć, naciąć, formując płaski płat.
Obłożyć je botwinką lub porami, posypać tartą bułką i gałką muszkatołową. Zwinąć mięso z nadzieniem w roladę, obwiązać mocno sznurkiem, posypać solą oraz pieprzem.
Podsmażyć na oleju, podlać rosołem. Dusić 40 minut często obracając.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 5932 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin