|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ocet owocowy podstawowy |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - obierzyny owocowe
- całe owoce
- wrząca woda
|
Opis przygotowania: Obierzyny z owoców i całe owoce (np jabłka, gruszki), pokrojone w kostkę włożyć do słoja i zalać wrzącą wodą.Po 14 dniach dodać następną porcję obierzyn i owoców i zalać ponownie wrzątkiem.Słój obwiązać rzadkim płótnem lub gazą i pozostawić w ciepłym miejscu. po 8 - 10 tygodniach płyn w słoju zmieni w bardzo dobry ocet. Należy go przefiltrować i zlać do butelek.Smak i zapach domowego octu owocowego można uszlachetnić, robiąc z niego ocet aromatyzowany, który jest niezastąpionym dodatkiem do sosów, majonezów i zakwaszania sałatek. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 5311 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|