przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ocet owocowy podstawowy

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- obierzyny owocowe
- całe owoce
- wrząca woda

Opis przygotowania:
Obierzyny z owoców i całe owoce (np jabłka, gruszki), pokrojone w kostkę włożyć do słoja i zalać wrzącą wodą.Po 14 dniach dodać następną porcję obierzyn i owoców i zalać ponownie wrzątkiem.Słój obwiązać rzadkim płótnem lub gazą i pozostawić w ciepłym miejscu. po 8 - 10 tygodniach płyn w słoju zmieni w bardzo dobry ocet. Należy go przefiltrować i zlać do butelek.Smak i zapach domowego octu owocowego można uszlachetnić, robiąc z niego ocet aromatyzowany, który jest niezastąpionym dodatkiem do sosów, majonezów i zakwaszania sałatek.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 5311 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin