przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Rolada orzechowa z bitą śmietaną

Poziom: b. łatwy
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 4 jaja
- 7 dag zmielonych orzechów włoskich
- 7 dag cukru
- 25 dag bitej śmietany

Opis przygotowania:
Żółtka utrzeć z cukrem dodając orzechy, i pianę z białek.
na blachę położyć papier pergaminowy lub folię aluminiową posmarowaną tłuszczem i rozprowadzić masę.
W ciepłym piekarniku piec nie dłużej niż 10 minut., bo w przeciwnym razie rolada będzie się łamać.
Po ostygnięciu zdjąć ciasto z papieru, posmarować bitą śmietaną i zwinąć w roladę.
Wierzch ciasta ozdobić również bitą śmietaną i kawałkami orzechów.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 5187 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin