| Rolada orzechowa z bitą śmietaną | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: b. łatwy Głosów: 2Ocena: 5.00
- 4 jaja
 - 7 dag zmielonych orzechów włoskich
 - 7 dag cukru
 - 25 dag bitej śmietany
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Żółtka utrzeć z cukrem dodając orzechy, i pianę z białek.
 na blachę położyć papier pergaminowy lub folię aluminiową posmarowaną tłuszczem i rozprowadzić masę.
 W ciepłym piekarniku piec nie dłużej niż 10 minut., bo w przeciwnym razie rolada będzie się łamać.
 Po ostygnięciu zdjąć ciasto z papieru, posmarować bitą śmietaną i zwinąć w roladę.
 Wierzch ciasta ozdobić również bitą śmietaną i kawałkami orzechów.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  termar | 
	| Przepis czytano już 5953 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |