|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sałatka witaminowa |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - kilka listków sałaty lodowej
- cykoria
- 3 łodygi selera naciowego
- kawałek świeżego ogórka,
- pęczek rzodkiewek
- pojemniczek kiełków soi
- lub słonecznika
- 1 łyżeczka pestek z dyni
- 1 łyżeczka ziarenek sezamu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- cukier
- pieprz
- sól
- 4 - 5 łyżeczek sosu winegret
|
Opis przygotowania: Starannie umyty ogórek i rzodkiewki pokroić w słupki lub nieduże kawałki.
Umytą i osuszoną sałatę porwać palcami, a cykorię pokroić w wąskie paseczki i skropić je sokiem z cytryny.
Kiełki wyłożyć na sito, przelać wrzątkiem, a gdy ociekną, osuszyć na papierowym ręczniku.
na suchej patelni uprażyć na jasnozłoto pestki dyni i sezam.
Wrzucić do salaterki wszystkie warzywa, wymieszać je z sosem winegret, przyprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem.
Gotową sałatkę posypać uprażonymi pestkami dyni i nasionami słonecznika. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 6385 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|