|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Mus mandarynkowo - brzoskwiniowy |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 8 mandarynek bez pestek
- 6 połówek brzoskwiń z puszki
- 3 łyżeczki galaretki morelowej lub pomarańczowej w proszku
- trochę soku z cytryny
- 1 szklanka kremówki
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
|
Opis przygotowania: Mandarynki wyszorować pod bieżącą wodą, a następnie polać wrzątkiem, obrać ze skórki oraz błon i wraz z osączonymi z zalewy brzoskwiniami starannie zmiksować.
Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody, wystudzić, i zmiksować z masą owocową, jeśli trzeba, przyprawić do smaku sokiem z cytryny.
Przykryć, schłodzić w lodówce.
Zimną kremówkę ubić z dodatkiem cukru pudru i cukru waniliowego.
Mus rozłożyć do szerokich kielichów, pucharków lub kompotierek, udekorować bitą śmietaną oraz odłożoną i pokrojoną w paski połówką brzoskwini. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 5176 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|