przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Mus mandarynkowo - brzoskwiniowy

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 8 mandarynek bez pestek
- 6 połówek brzoskwiń z puszki
- 3 łyżeczki galaretki morelowej lub pomarańczowej w proszku
- trochę soku z cytryny
- 1 szklanka kremówki
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego

Opis przygotowania:
Mandarynki wyszorować pod bieżącą wodą, a następnie polać wrzątkiem, obrać ze skórki oraz błon i wraz z osączonymi z zalewy brzoskwiniami starannie zmiksować.
Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody, wystudzić, i zmiksować z masą owocową, jeśli trzeba, przyprawić do smaku sokiem z cytryny.
Przykryć, schłodzić w lodówce.
Zimną kremówkę ubić z dodatkiem cukru pudru i cukru waniliowego.
Mus rozłożyć do szerokich kielichów, pucharków lub kompotierek, udekorować bitą śmietaną oraz odłożoną i pokrojoną w paski połówką brzoskwini.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 5176 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin