| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Wątróbka zapiekana w bułeczkach |  
	 |  
		Poziom: b. łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: - 35 dag wątróbek drobiowych 
- 6 plasterków żółtego sera, 1 cebula 
- 1 strąk czerwonej papryki 
- 1 łyżeczka suszonego majeranku 
- 6 kajzerek 
- masło do smarowania 
- 2 łyżki oleju do smażenia 
- sól 
- pieprz
 
  |  
	Opis przygotowania: Wątróbki opłukać, oczyścić, pokroić w paski i osuszyć. 
Obraną cebulę i paprykę pokroić w półpierścienie. Na rozgrzanym oleju lekko podsmażyć wątróbkę. Dodać cebulę, paprykę, jeszcze chwilę smażyć, wsypać majeranek, doprawić pieprzem i solą. 
Z kajzerek ściąć wierzch, wybrać miąższ, ścianki posmarować masłem. napełnić bułeczki  wątróbką z warzywami, przykryć plasterkiem sera. 
Zapiekać w gorącym (180 stopni C.  w piekarniku, aż bułeczki będą złote, a ser się rozpuści. |  
	 |  
	Opis / Uwagi: Pyszna zapiekanka, którą robię od 2006 roku, gdy przepis pojawił się w Poradniku domowym |  
		 |  	 |  
	| Przepis został dodany przez:  termar |  	| Przepis czytano już 6362 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
Twoje zdjęcie tej potrawy  
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
  
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |