|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Powidła królewskie |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 2 Ocena: 4.50 Składniki: - 1 kg zielonych pomidorów
- 1 kg gruszek
- 1 kg śliwek
- 1 kg jabłek
- 2 kg cukru
- 3 szklanki łuskanych i grubo posiekanych orzechów włoskich
|
Opis przygotowania: Pomidory, gruszki, śliwki i jabłka umyć, osączyć, oczyścić z pestek oraz gniazd nasiennych, pokroić na kawałki i przełożyć do rondla z grubym dnem, przesypując cukrem.
Dusić na małym ogniu, często mieszając drewnianą łyżką, aż owoce zamienią się w pulpę.
gdy masa zgęstnieje, dodać orzechy i wymiesza.
Gorące powidła wkładać do wyprażonych słoików i szczelnie zamknąć..
Słoiki postawić do góry dnem i zostawić do ostygnięcia. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 6017 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|