|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Konfitury z płatków róży |
|
Poziom: łatwy Głosów: 5 Ocena: 4.40 Składniki: - 50 dag płatków dzikiej róży cukrowej
- 2 cytryny (20 dag)
- 1 kg cukru
|
Opis przygotowania: Płatki róży przebrać, nożyczkami obciąć białe lub żółtawe części u ich nasady. Włożyć płatki do sitka, zanurzyć na 3 min we wrzątku, a następnie przelać zimną wodą i osaczyć. Z cukru, 1 szklanki wody i soku z 1 cytryny przygotować syrop. Wrzucić płatki do gotującego się syropu i smażyć na bardzo wolnym ogniu, aż staną się przezroczyste, a syrop zgęstnieje. Wcisnąć do syropu sok z drugiej cytryny i jeszcze chwilę smażyć. Gorące konfitury przelać do wyparzonych stoików i zamknąć. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 9497 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|