|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Grzaniec (piwny) |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 8 Ocena: 3.00 Składniki: - 1 butelka piwa 0.5 l
- 2 łyżki miodu (najlepiej wrzosowy)
- 4 - 5 goździków
|
Opis przygotowania: Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Następnie do rondelka wkładamy dwie łyżki miodu i wstawiamy rondelek do gotującej się wody (tzw. gotowanie na wodzie). Po roztopieniu się miodu - konsystencja wody, dodajemy goździki i jeszcze 5 min. grzejemy. Kolejną ważną czynnością jest wlanie najważniejszego składnika czyli piwa. Robimy to powoli i delikatnie lejąc po ściance by nie spowodować powstania zbyt wielkiej ilości piany. Grzejemy przez jakieś 5 minut i powstaje nam cudowny grzaniec. |
|
Opis / Uwagi: podawać gorący |
| Region: Kuchnia polska | |
Przepis czytano już 14165 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 4) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
dla lepszego smaku Dodał/a ~Bara dnia 2010-09-29 19:32:00
imbir,cynamon i sok malinowy ilosci wg uznania.smacznego;]
| re: woda Dodał/a ~tomek dnia 2009-11-02 21:32:05
nalej dość sporo, tylko nie za dużo, żeby się woda nie wylała jak zanurzysz w niej rondelek
| woda Dodał/a ~michal dnia 2009-11-02 18:59:00
ile trzeba wlać tej wody do garnka
| szczegol Dodał/a ~Grzesiek dnia 2008-05-05 03:18:22
Ile tej wody wlewamy do radelka?
|
|
|
|