|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Śmietankowa poezja |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - 1 opakowanie cukru wanilinowego
- 1 szklanka mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 szklanki kremówki
- 10 łyżek cukru pudru
- marmolada truskawkowa
|
Opis przygotowania: Białka ubij ze szczyptą soli.
Żółtka utrzyj z cukrem na gładką masę, dodaj mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, a na koniec ubite białka.
Tak przygotowane ciasto wlej do tortownicy i piecz około 40 minut, w temp. 160-180 st. C.
W tym czasie schłodzoną kremówkę ubij z cukrem. Kiedy biszkopt całkiem wystygnie, przekrój go na 3 krążki i przełóż kolejno - najpierw truskawkową marmoladą, a potem śmietankową masą.
Tort pokryj tym samym kremem co w środku. Dodatkowo możesz go posypać czekoladowymi wiórkami i udekorować kandyzowanymi wisienkami. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 7177 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|