przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pikantne skrzydełka - panierowane

Poziom: b. łatwy
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
- 16 skrzydełek z kurczaka
- 20 dag tartej bułki
- 10 dag mąki
- sól
- pieprz
- 1,5 kg tłuszczu do głębokiego smażenia
- 3 jajka

Opis przygotowania:
Jajka wymieszać na talerzu z solą i pieprzem.
mąkę i tartą bułkę wsypać do osobnych misek.
Skrzydełka dokładnie umyć, osuszyć.
Panierować najpierw w mące i jajku, potem w tartej bułce.
Rozgrzać w garnku tłuszcz do temperatury 180 stopni C.
Wkładać porcjami skrzydełka do tłuszczu, smażyć po 15 minut na złoty kolor.
po wyjęciu, osączyć na papierowym ręczniku.
Bardzo często te skrzydełka robię we frytkownicy. są równie dobre, jak i te pieczone w rondlu.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 8735 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin