przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Jajka z kolorowymi pastami


Poziom: b. łatwy
Porcji: 8 porcji
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 8 jajek na twardo
- 7 łyżek majonezu
- 4 łyżki tłustego twarożku
- 3 łyżki miękkiego masła
- 3 łyżki mrożonego groszku
- 3 łyżki posiekanych ziół
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki musztardy
- 1/2 marchewki

Dodatki:
- curry
- mielona papryka
- kurkuma
- chili
- kawior
- pomidorki koktajlowe
- pieprz marynowany
- sól
- pieprz mielony

Opis przygotowania:
Groszek i obraną marchewkę ugotować, osączyć, oddzielnie zmiksować.
Jajka obrać, przekroić na połówki, wyjąć żółtka.
Żółtka utrzeć z majonezem, twarożkiem i masłem. Doprawić solą, pieprzem, podzielić na 5 części.
Do jednej dodać - groszek,
do drugiej - marchewkę i szczyptę curry,
do trzeciej - koncentrat pomidorowy i szczyptę chili,
do czwartej - musztardę i szczyptę kurkumy,
a do piątej - zioła..
pastami wypełnić połówki białek, udekorować kawiorem, pomidorkami, marynowanym pieprzem.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 6569 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin