|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Jajka pod beszamelem |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 5 jajek
- 1 puszka szparagów (fasolki szparagowej)
- 20 dag szynki
- 15 dag żółtego sera
- 1/2 pęczka szczypiorku
Na sos:
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mąki
- 2 szklanki mleka
- gałka muszkatołowa
- biały pieprz
- sól
|
Opis przygotowania: Jajka ugotować na twardo, pokroić w ćwiartki (3 odłożyć).
Szparagi osączyć, szynkę pokroić w plastry. Ser żółty zetrzeć na tarce. szczypiorek posiekać, kilka łodyżek odłożyć.
Rozpuścić masło. Wsypać mąkę i mieszając podgrzewać, aż zasmażka się spieni. Zdjąć z ognia, dolać porcję mleka, i mieszając, zagotować. Wlewać kolejne porcje, a potem mieszając, gotować, aż zgęstnieje. Doprawić gałką muszkatołową, białym pieprzem i solą.
Połowę sosu wlać do naczynia do zapiekania.
Ułożyć na nim szynkę, szparagi i jajka, posypać startym serem.
zapiekać około 10 minut w 180 stopniach.
Udekorować ćwiartkami jajek i szczypiorkiem. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 6668 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|