|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Sałatka z buraczków I - obiadowa |  |  |  | Składniki:Poziom: b. łatwy Głosów: 1Ocena: 5.00
- 75 dag buraków
 - 2 duże cebule
 - 2 duże jabłka
 - ¾ szkl. oleju słonecznikowego
 - kwasek cytrynowy
 - lub ocet winny
 - sól
 - cukier
 
 
 |  | Opis przygotowania: Buraczki umyć , ugotować w łupinach, a gdy przestygną, obrać je i zetrzeć na tarce.
 Następnie przesmażyć na oleju, doprawić cukrem i kwaskiem lub łyżeczką octu.
 Cebulę i jabłka obrać, pokroić w drobną kostkę, połączyć z wystudzonymi buraczkami.
 Podajemy do drugiego dania z mięs pieczonych, smażonych a także gotowanych.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  termar |  | Przepis czytano już 6071 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |