przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka z buraków II

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 5 kg buraków ugotowanych w skórkach
- ½ kg cebuli
- 0,7 kg papryki czerwonej

Zalewa:
- 1 szkl. octu 10%
- 1 szkl. wody
- 1 szkl. cukru
- 2 płaskie łyżki soli
- 4 liście laurowe
- kilka ziaren ziela angielskie
- 1 łyżeczka pieprzu mielonego

Opis przygotowania:
Buraki obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej. Paprykę i cebulkę kroimy drobniutko/siekamy, lub też ścieramy na jarzynówce.
Składniki zalewy zagotować - gotujemy 2 - 3 minuty
Zalać przegotowaną zalewą buraczki z cebulą i papryką, przełożyć do słoików, zakręcić i pasteryzować około 20 minut.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4203 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin