Marynata pomidorowo serowa |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 50 dag pomidorków koktajlowych
- 30 dag sera mozzarella lub twardego sera Feta
- 2 szklanki oliwy
- 4 łyżki octu winnego
- 1 pęczek świeżej bazylii
- lub 2 łyżeczki suszonej bazylii
- 2 łyżeczki ziół prowansalskich
- 1 płaska łyżeczka soli
- pieprz
|
Opis przygotowania: Pomidory myjemy, suszymy.
Ser kroimy w kosteczkę,a bazylię siekamy.
Do słoika wlewamy ocet, a następnie sypiemy zioła prowansalskie,sól i pieprz. Potrząsamy energicznie słoikiem, tak, by składniki dokładnie się wymieszały.
Kostki sera wkładamy do marynaty na przemian z pomidorkami, a następnie przesypujemy bazylią.
Odstawiamy na 24 godziny.
Jest to przepyszna przystawka. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 6166 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |