przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Tatar ze śledzia

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 2 solone filety śledziowe
- 1 jabłko, najlepiej zielone
- 1 kromka chleba pszennego
- 1 jako
- 3 cebulki szalotki
- mleko
- olej słonecznikowy
- sok z cytryny
- ocet jabłkowy (w moich przepisach)
- cytryna do dekoracji

Opis przygotowania:
Obrany i oczyszczony filet śledziowy namoczyć w mleku. W mleku namoczyć również kromkę chleba. Jajko ugotować na twardo, szalotki obrać, drobno posiekać.
Jabłko obrać i zetrzeć na tarce. Polać sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.
Filety ze śledzia osączyć i posiekać. Odcisnąć namoczony chleb. Filety i chleb, jabłko, posiekane jajko i szalotki zmiksować. dodać parę kropel oleju, tak aby otrzymać gęstą gładką masę. Całość doprawić sokiem z cytryny lub octem jabłkowym.
Tatar udekorować półplasterkami cytryny lub jabłka.
Podajemy go z razowym pieczywem gruboziarnistym, najlepiej z ziarnami słonecznika.
Opis / Uwagi:
Przepis pochodzi z: "Norge/Kirill GOLITSKIY"
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4860 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin