|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pasta zbożowa |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 2 szklanki płatków zbożowych (pszenne i żytnie lub tylko jeden rodzaj)
- kiszony ogórek
- 2 cebule
- 1 łyżka majeranku
- szczypta ostrej papryki
- natka pietruszki
- woda
|
Opis przygotowania: Cebule pokroić i mieszając podprażyć na suchej patelni (cebula jest wtedy łatwostrawna nawet dla osób nie tolerujących przysmażonej), dodać paprykę, drobno pokrojony ogórek i natkę.
Dolać 3 szklanki zimnej wody i zagotować, po czym dodać płatki zbożowe, majeranek i smażyć 15 minut.
Gdyby pasta była zbyt sucha, można dodać gorącej wody lub mleka.
Pastę je się na gorąco, z pieczywem pszennym, ale można ją również spożywać na zimno.
A jeśli się doprawi się ją olejem i sosem sojowym można ją spożywać z chlebem |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 6204 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|